MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Új magyar képtár. A Magyar Nemzeti Galéria festészeti gyűjteménye

Új magyar képtár. A Magyar Nemzeti Galéria festészeti gyűjteménye

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

281 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633360633

tartalom:

"Dr. Pogány Ödön Gábor, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója a könyv bevezetőjében átívelően megismerteti az olvasót a múzeum történetével, megalakulásától napjainkig. Megemlékezik mindazokról, akiknek részük volt az első magyar kiállítási intézmény megalapításában, a mecénásokról, a hazafias gondolkodású haladó értelmiségi osztályról, akik mind anyagilag, mind műgyűjteményük felajánlásával támogatták a Magyar Képcsarnok létrehozásának gondolatát. Megemlékezik a művészekről, akik műveiket ajánlották fel a nemzetnek, és ismerteti a másfél évszázad során a Múzeum gyűjteményébe került legkiemelkedőbb festészeti alkotásokat. A kötet 127 nagyalakú színes reprodukciót és 544 kis méretű fekete-fehér képet tartalmaz. A színes és fekete-fehér képek katalógusa a legfontosabb adatokról tájékoztat. A külföldi múzeumbarátok, művészetkedvelők kellő informálására német, angol, francia és orosz nyelvű rezümével, valamint képjegyzékkel zárjuk kötetünket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!