MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Utrillo

: Utrillo

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Művészet Kiskönyvtára

Terjedelem:

25 p., 24 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A festőt, akiről a könyv szól, tulajdonképpen nem is hívták Utrillónak, és művészete legcsodálatosabb korszakában jobban ismerték a rendőrőrszemek, mint a műkritikusok. Az akrobatából és modellből lett festőnő, Suzanne Valadon, törvénytelen fia, aki azért kezdett festeni, hogy leszokjon az ivásról. Potom áron elkótyavetyélt festményei, amelyek francia kisvárosok utcáit, templomait, de főként Párizs azóta lebontott romantikus művésznegyedét, a Montmartre-t örökítik meg, ma múzeumok és gyűjtők megbecsült kincsei. Romantikus életútját mutatja be a szerző tanulmánya, nem hallgatva arról sem, hogy művészetének később sokat ártott a népszerűség. Költői realizmusát azonban töretlenül őrzi számtalan képe, amelyek közül negyvennégyet fekete-fehér és hatot színes reprodukcióban mutat be könyvünk.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!