MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Vásárhelyi festők

Vásárhelyi festők

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

215 p., 23 kép

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631324834

tartalom:

Kristó Nagy István a vásárhelyi festők életét és munkásságát a megjelent publikációkból válogatott szemelvények tükrében mutatja be. Tornyai János, Endre Béla és Rudnay Gyula örökségét az utódok különbözőképp folytatták. Kurucz. D. István lírai alföldi tájképeivel, Németh József ikonografikus rendszerű életképeivel, Szalay Ferenc bizánci hangulatú parasztportréival jellegzetes képet adnak a magyar művészet e sajátos tájegységének kultúrájáról. Kritikusok véleménye csap össze a szemelvényekben és kellő távolságtartással megírt szerzői tanulmány méltatja a vásárhelyi festők helyét és szerepét ebben az izgamas művészeti közéletben. A személyes vallomásokat és kritikusi ítéleteket 43 színes és 23 fekete-fehér illusztráció segítségével követheti az olvasó.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!