SPORT ÉS PASSZIÓ / Filatélia kategória termékei
A magyar filatelista hírlapirodalom (1882-1997)

: A magyar filatelista hírlapirodalom (1882-1997)

Kiadás:

Komárom, 2000

Kiadó:

KT Kiadó

Kategóriák:

Filatélia Könyvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

8080561893

tartalom:

"Amikor néhány évvel ezelőtt e téma feldolgozásához fogtam, rá kellett jönnöm, hogy irodalmunkban alig találok anyagot, amely a filatelista hírlapírást teljes egészében vagy részletében tárgyalja, így saját felfogásom szerint és a már említett megjelent sajtótörténeti kötetből szerzett tapasztalatokból láttam munkához. Az anyaggyűjtés és kutatás területe a Magyarországon megjelenő filatelista lapok felkutatása volt a legrégibb időktől 1997-ig. A periodikák feldolgozásának módja a magyar időszaki kiadványok bibliográfiáinak szabályait követte. A 106 újságot történelmi korok szerint tárgyaltam, és a tanulmány második fontos része az elmaradhatatlan mutatók adattára. Természetesen a teljes felkutatható anyag adatbázisszerű feldolgozása nem tér ki az egyes lapok részletes ismertetésére, hiszen az ilyen szempontú megközelítés minden lap esetében egy-egy külön tanulmány lehetne. Fő célom az volt, hogy a fellelhető periodikákból az azokban található utalások alapján egy olyan összegző sajtótörténeti könyv készüljön el, melyet bárki a további kutatásaihoz vezérfonalként használhat. Mindezt összevetve érzem, hogy minden igyekezetem ellenére a feldolgozott adatokban hiányok is előfordulhatnak, melyek főleg az újabb és újabb eltűntnek vélt lapok megjelenésével mutatkoznak meg, ezek később kiegészíthetik az anyagot. Mindezek ellenére remélhetőleg e hézagpótló kötet segítséget nyújt egy átfogóbb filatelista bibliográfiát felölelő kötet megszületéséhez. Dr. Szénássy Árpád"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!