MŰVÉSZET / Film kategória termékei
A borzongások és regressziók világa

: A borzongások és regressziók világa

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Animula Kiadó

Kategóriák:

Film Pszichológia Vegyes művészet

Terjedelem:

132 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634080758

tartalom:

Bármerre visznek útjaink, vidámparkokat találunk szerte a világon mindenütt. Univerzalitásuk azt sugallja, hogy néhány alapvető emberi szükségletre kell válaszolniuk. Ismerve világukat, hozzátehetjük azt is, hogy a bennük kielégülésre váró alapvető igényeknek a lélek meglehetősen primitív rétegeiből kell származniuk.
A vidámparkok a szigorúan kötött mindennapi tevékenységek szüneteit, a kikapcsolódást jelentik. Ilyen értelemben valami hasonlót kínálnak ahhoz, amit a nyaralás is jelent, mégis vannak egyedi jellemzőik.
A vidámparki mulatságok első elemét a nagyon alacsony szintű vendéglátás jelenti; a hagyományosan megkapható ételek két alapvető jellemzője, hogy olcsók és édesek... A következő csoportot az olyan agresszív játékok alkotják, mint a céllövöldék, erőmérő szerkezetek és más, egyszerűen csak destruktív eszközök...
Nagyobb nehézségekkel találjuk magunkat szemben, amikor a harmadik csoport által nyújtott mulatságokat kíséreljük meg leírni: ezek minden fajtája azzal a szorongással kapcsolatos, amit az egyensúly elvesztése, a szilárd talajra támaszkodás megbomlásából származik. Ezeknek a mulatságoknak valamennyi formájában megfigyelhető három jellemző attitűd: először is a félelem, amelyet valamilyen mértékben átélünk (vagy legalább is egy tényleges külső veszély fellépése); majd e külső veszéllyel és a veszély keltette félelemmel való önkéntes és szándékos szembefordulás; végül pedig valamilyen magabiztos hit abban, hogy a jelentkező félelem elviselhető és legyőzhető, a veszély egyszer elmúlik és sértetlenül visszatérhetünk majd a biztonságba. A valamilyen külső veszéllyel való szembenézés során átélt félelem, élvezet és magabiztos remény e keveréke alkotja valamennyi borzongásos élmény (thrill) alapvető jellemzőjét...

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!