MŰVÉSZET / Film kategória termékei
A film világtörténete

, : A film világtörténete

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Film Művelődéstörténet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

556 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv címe helyesen A filmművészet története lenne, hiszen a film történetét csak művészeti vonatkozásában ismerteti, a filmművészet létrehozására törekedő sikeres és sikertelen kísérletekkel, az új stílusformák meghonosodását elősegítő úttörő alkotásokkal foglalkozik. Egy olyan műnek, amely teljes joggal nevezhetné magát A film történetének, a filmtörténetnek a művészet határain kívül eső jelenségeit is fel kellene dolgoznia: tehát a filmművészet-, társadalom- és gazdaságtörténetét kellene nyújtania. Könyvünket csupán azért nem nevezhettük A filmművészet történetének, mert ez a cím már foglalt. Még A filmművészet története cím is nagyigényűnek tűnik; illőbb lenne talán a Bevezetés a filmművészet történetébe cím, hiszen egy ilyen terjedelmű könyv nemigen nyújthat egyebet bevezetésnél. Ahogy múlik az idő, egyre nehezebb feladatot jelent egyetlen kötetben akárcsak a filmtörténeti fejlődés folyamatosságát is felvázolni. Főleg a tengerentúli országok filmgyártásának ismertetése lehet csak töredékes, mert az óvilági megfigyelő látókörét lényegében az európai filmimport szabja meg. Könyvünkben természetesen nem méltathattuk érdeme szerint a filmművészet valamennyi eddigi alkotását, nem emlékezhettünk meg minden jelentős rendezőről és filmíróról sem. A tájékozott olvasó könnyűszerrel talál majd hiányokat, foghíjakat. Az előtt az alternatíva előtt állottunk, hogy a lexikonszerű teljességről vagy az elmélyült értelmezésről kell-e lemondanunk; ésszerűbbnek tűnt, ha a teljesség igényétől tekintünk el. Az a filmművészet történet, amely a filmtörténet minden, esztétikailag valamennyire is jelentős mozzanatát és jelenségét súlyának megfelelő alapossággal tárgyalja, még megírásra vár. Ez a feladat nemigen oldható meg egy vagy két szerző munkájával, vagy akárcsak egyetlen ország határain belül."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!