MŰVÉSZET / Film kategória termékei
A filmművészet története

: A filmművészet története

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Film Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

609 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Szegényes filmirodalmunkban különösen jelentős esemény ez a kötet: az első átfogó filmtörténeti mű, amihez számos idegen nyelvű fordítás után végre az olvasóközönség is hozzáférhet. A magyar könyvpiacon nemrég nagy sikert aratott „Charlie Chaplin élete és kora” c. mű szerzője ebben a könyvében a film születésétől kezdve 1956-ig tárgyalja századunk új művészetének történetét. Beszél a kezdeti próbálkozásokról, a filmrendezés európai és amerikai fejlődéséről. Bemutatja a híres sztárokat, vázolja a hangfilm hozta új lehetőségeket. Technikai ismeretet csak alig közöl, hiszen művészettörténetet ír, egy új művészet történetét, gazdasági, társadalmi és esztétikai vonatkozásait. A művészetté válás, majd a művészeti fejlődés egyes szakaszait jól tagolt, izgalmas, lebilincselő fejezetekben tárja az olvasó elé. A 60 éves fejlődést a film őskorának primitív felvételeitől kezdve a modern filmek rafinált fotoművészetéig számos kép szemlélteti. A könyv végén található terjedelmes függelék egyrészt időrendben sorolja fel a fejlődést jelző legfontosabb filmeket, másrészt 137 világhírű filmrendező teljes filmográfiáját is adja. A függeléket részletes bibliográfia zárja le. A nagyközönség élvezetes és tanulságos olvasmányt, a szakember szinte kimeríthetetlen adatanyagot talál a könyvben.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!