MŰVÉSZET / Film kategória termékei
A filmrendezés művészete

: A filmrendezés művészete

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Film

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

337 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A francia új hullám egyik legfrissebb keletű filmjében - s van-e magát modernebbnek, maibbnak, minden avítt régivel gyökeresebben szakítónak tartó irányzat? - Claude Bernard-Aubert: Keserű szerelem (Les laches vivent d'espoir, 1961) című alkotásában szórakozni vágyó fiatalok nagy hókuszpókusszal keskenyfilm-vetítőgépet meg egy féltve őrzött pléhdobozt szednek elő valahonnan; leoltják a lámpát, félhomályban, amit csak az utcáról bevillogó neonreklámok fénye világít meg úgy-ahogy, izgatott fiúk, lányok helyezkednek el. Az áhítatos csendet beszélgetés szakítja meg: az amatőr filmesek Eisenstein Sztrájk című filmjét emlegetik lelkesen. Nyilvánvaló, hogy ez a lelkesedés a rendező véleménye. A rendezőé, aki Eisenstein mexikói útjának idején született és aki mindössze tizenhét éves volt, amikor a mester meghalt. Újra kellett tehát felfedeznie, mint ahogy minden igazán örökéletű művészt újra meg újra felfedeznünk.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!