MŰVÉSZET / Film kategória termékei
A filmzene esztétikája

: A filmzene esztétikája

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Magyar Filmtudományi Intézet és Filmarchívum

Kategóriák:

Film Művelődéstörténet Zene Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Filmművészeti Könyvtár

Terjedelem:

528 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Úgy vélnénk, hogy a modern hangosfilm problémáit helyesen csak a filmesztéták tudják megítélni, a zenetudósok vajmi keveset tudnak mondani ezen a területen. Érdekes ellenérvül szolgálhat az a tény, hogy éppen Athanasius Kircher, a XVII. századi zeneteoretikus, a híres "Musurgia universalis sive ars magna consoni et dissoni" és más zenei tanulmányos szerzője találta fel az első laterna magicát, melyet a filmtörténészek a film elődjének tekintenek. A filmesztéták ritkán mondanak ítéletet a filmzenéről, vagy ha mondanak is, akkor igen egyoldalúan, sőt néha teljesen hibásan, általában alábecsülik a filmzene szerepét. Ebben a könyvben arra törekszem, hogy kitöltsem ezt a hézagot, bár elismerem, hogy művem nem elégítheti ki sem a filmesztétákat, sem a zenetudósokat. Az előbbiek nem fogják megtalálni a könyvben a sajátosan filmi hozzáállást és biztosan úgy fognak dönteni, hogy a filmben a zene szerepét én végtelenül felnagyítom. Az utóbbiak gondosan fogják keresni a tipikus zeneelméleti elemzést. Bár kettős elmarasztalást kockáztattam, mégis csak azt a feladatot szabtam ki magamnak, hogy kutassam ezt az új problémát, amely arról tanúskodik, hogy egy olyan ősi művészet, mint a zene, funkcionális lehetőségei kiszélesedtek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!