MŰVÉSZET / Film kategória termékei
A győzelmes film. Film, tudomány, művészet

: A győzelmes film. Film, tudomány, művészet

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Film Művelődéstörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

329 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Filmről könyvet írni tulajdonképpen paradox vállalkozás. A látszólagos ellentmondást csak a nyelvi kifejezés utolérhetetlen gazdagsága és sokoldalúsága magyarázza - némileg. A mérhetetlen űr azonban, amely a nyelv elvont természete és a mozgókép konkrét szemléletessége közt fennáll, így is megmarad változatlanul. A nyelv képiessége nem pótolhatja ezt. A mozgókép új lehetőségeit csak az mérheti fel igazán, aki azokat a közvetlen szemléletben is tökéletesen átélte. A nyelv a maga gazdag, de elvont eszközeivel megközelítheti, körülírhatja és megértetheti, de tökéletesen soha ki nem fejezheti azokat a kulturális eredményeket, amelyeket a mozgókép megvalósított. A mozgókép, ha számbavehető korát tekintjük, még alig háromnegyede egy ember törpe életének, s mégis valóságos óriássá nőtt. A statisztika kétségbevonhatatlan adatai a filmgyártás, a filmszínházak és az érdeklődés növekedő arányairól immár a leghihetetlenebb álmokat is realizálták. A film kereskedelmi és ipari élete még a kalmár Amerika lendületét és képzeletét is csodálatra késztette, tudományos és művészi törekvései, eredményei előtt pedig az évszázados európai kultúra hagyományai is nem egyszer térdre kényszerültek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!