MŰVÉSZET / Film kategória termékei
Árnyjáték. Filmforgatókönyvek, tévédrámák

: Árnyjáték. Filmforgatókönyvek, tévédrámák

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Forum Könyvkiadó

Kategóriák:

Film

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

243 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

8632300091

tartalom:

"Deák Ferenc (1938) a hatvanas évek végén és a hetvenes évek elején drámáival és hangjátékaival hívta fel magára a figyelmet. Áfonyák, majd Légszomj című drámája az országos színházi fesztiválón sikerrel képviselte a jugoszláviai magyar drámairodalmat, a Tor címűt pedig szerbhorvátul több színház is előadta. A Szabadkai Népszínháznál, beérő drámai szerző a hetvenes évek dereka táján az újabb színházi bizonyítások helyett műfajt váltott és mindinkább a film és a tévédráma felé fordult, ezekben kamatoztatta tehetségét. Ismét csak sikerrel, minek bizonyítéka hogy a Vicsek Károllyal írt, s ez utóbbi rendezte Trófea című játékfilm 1979-ben az ország legjobb filmje volt, elnyerve a pulai fesztivál nagydíját, a Parlag pedig a San Remó-i különdíjas film lett. Tévédrámáira is felfigyelt a közönség és a szakma egyaránt: a Hétvége 1975-ben a portorozsi országos tévéfesztiválon kapott nagydíjat, a Fajkutyák ideje pedig a múlt évben képviselte országunkat a prágai nemzetközi szemlén. Szinte felsorolni is nehéz a sok díjat és elismerést, de tesszük, mert kétségtelen, hogy ezek is közrejátszottak abban, hogy felkérjük a szerzőt, gyűjtse kötetbe filmforgatókönyveit és tévédrámáit, hogy irodalomként adjuk közre azokat, noha tudjuk, ezek a szövegek egyértelműen mégsem sorolhatók az irodalom szférájába. A jugoszláviai magyar könyvkiadás rendhagyó kötete is ez a könyv, első a maga nemében, és meggyőződésünk, hogy méltán kelt érdeklődést mind az olvasó mind azoknak a nézőknek a körében, akik ismerik a szerző filmjeit, tévéjátékait."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!