MŰVÉSZET / Film kategória termékei
Filmzene

, : Filmzene

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Film Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

149 p., mell.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Korunk legjelentősebb zene-filozófusainak egyike, Theodor Wiesengrund Adorno és a kiváló német zeneszerző, Hanns Eisler fogott össze a II. világháború utolsó éveiben, amerikai emigrációjuk idején, hogy a filmzenére vonatkozó elveiket, zenei, technikai és társadalomtudományi nézeteiket kis könyvben foglalják össze. Az eredeti amerikai kiadás előszavában Adorno és Eisler így írt a kötet megszületéséről: "Külső körülmények sugallatára íródott e könyvecske, melyben a két szerző a filmzenéről való közös tapasztalatát és elgondoláását adja elő. Amikor Hanns Eisler a Rockefeller-alapítvány által támogatott Filmzenei Program vezetését átvette, már kirajzolodott az, milyen irodalmi elgondolások érvényesüljenek a munka lényeges szempontjait és következtetéseit illetően. T. W. Adorno egy másik Rockefeller-kutatás zenei részlegét vezette. Olyan kérdésekkel kellett foglalkoznia, amelyek szoros kapcsolatban állnak a film problémáival. Kézenfekvő volt, hogy az egymás gyakorlati és elméleti tevékenységét hosszú idő óta jól ismerő két szerző egyet-mást egyöttesen fogalmazzon meg. Javára szolgált a munkának az is, hogy mindketten egyidőben voltak Hollywoodban, méghozzá tövv éven át és közvetlen kapcsolatban a filmgyártással."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!