MŰVÉSZET / Film kategória termékei
Gutenbergtől Spielbergig. Médiaismeret és filmkultúra

, : Gutenbergtől Spielbergig. Médiaismeret és filmkultúra

Kiadás:

Szombathely, 1998

Kiadó:

Sylvester Kiadó

Kategóriák:

Film Sajtó

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

318 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630362651

tartalom:

"A médiakörökben jól ismert szerzőpáros könyve a mindennapi életünket behálózó iparág legizgalmasabb kérdéseibe nyújt betekintést. Melyik volt az első magyar újság? Kik írták a lapokat a kezdetek kezdetén? Mi az a tömegkommunikáció? Mit jelent kommunikálni? Mi az Internet? Vannak-e még szabályok, vagy már mindent szabad az információ világában? A média a szórakoztató ipar része, talán a legbefolyásosabb hatalom. Lehet-e ezzel visszaélni? Visszaél-e a hatalmával? Mikor? A médiumok között a vizuális a legközvetlenebb műfaj. A média látványos rétegét a fotó, a televízió és a filmművészet alkotják. Szól a könyv a televíziózásról, annak technikai alapjairól, és arról, hogy hogyan függ össze a filmművészet fejlődése annak technikai előrehaladásával, milyen összefüggés mutatható ki neves alkotók, kimagasló személyiségek szerepe és a filmművészet fejlődése között. A nagy európai műhelyek, a hazai filmművészet, az amerikai filmipar, a díjak, a seregszemlék és a fesztiválok szerves részét képezik a film világának. De hogyan? Ezekre és még sok más kérdésre keresi, és adja meg a maga módján a választ ez a mű, amely nélkülözhetetlen kézikönyv, tankönyv, alapmű mindazok számára akik az újságírással valamilyen kapcsolatba kívánnak kerülni. De hasznos lehet azoknak is akik egy modernkori művelődés- és technikatörténetre kíváncsiak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!