MŰVÉSZET / Film kategória termékei
Örök szomjúság. Duse Eleonora életregénye

: Örök szomjúság. Duse Eleonora életregénye

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Magyar Téka

Kategóriák:

Film Magyar irodalom Regény, elbeszélés Színház Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

249 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Duse Eleonora olasz színésznő. Egy hotelszobában született és ott is halt meg. Eleonora Dusét sokan minden idők egyik legnagyobb színésznőjének tartják. Természetessége, közvetlensége mindenkit lenyűgözött, színházi alakításai maradandó élményt nyújtottak. Hódolói közé tartozott Rilke, Csehov, Pirandello, Verga, Bernard Shaw, James Joyce, de még Isadora Duncan is. Élete során két férfit szeretett csak igazán: a Shakespeare-fordításairól híres Arrigo Boitót és a neves olasz költőt, drámaírót, Gabriele d'Annunziót. Számos csodálója akadt a film világából is: Griffith Hollywoodba hívta, Chaplin "tökéletes művésznek" nevezte. "Duse Eleonóra volt ez időben a szerelme, Hermione néven ezt a nagy művésznőt énekeli sok versében. Olyan művésze az olasz nyelvnek, mint én a magyarnak. Találkoznunk kellett. Van néhány hatalmas, pogányszépségű költeménye is: A szarvas halála, A kis fiú, A tömlő. Ezekben próbáltam vele egyenlő rangú fordítóvá nőni. De kisebb képei, szonettjei talán még tökéletesebbek, pl. A triton! Nagyszerű. Szeretem. Ez igazán kezemre esett. Addig-meddig, megtanulok olaszul a fordítása közben."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!