MŰVÉSZET / Film kategória termékei
Rátkai Márton

: Rátkai Márton

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Múzsák Közművelődési Kiadó

Kategóriák:

Film Színház Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

115 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963564289x

tartalom:

˝Számomra ő a legnagyobb magyar színész. A titka: az ellentét. A mi művészetünk Janus-arcát tudta megmutatni. A legtragikusabb pillanatában volt valami mosolyogtató, s az alpári burleszken nem lehetett röhögni, mindig szomorúság bujkált benne. A két pólus egybekapcsolódása magyar színésznél még nem történt meg ilyen tökéletesen. Megfoghatatlan volt. Nem volt skatulyája. A különleges arcú táncoskomikus-jellemszínész gótikus, aszketikus belsőt rejtett. Furcsa kis gonosz kobold. Aki őrzi titkát a gyermekkorból. Minden gyermek ilyen. Sírásában boldogság van és kedves jószag. Nevetésében benne van a szomorúság. Mindnyájan a gyermekkorból táplálkozunk. Ő nem engedte magában meghalni a gyermeket. Szűzi tisztaságú volt és minden hájjal megkent kópé. Lelki elegancia jellemezte, és furcsa kétértelműség. Pajkos angyal, angyalkobold, nem e világra való. Csak a színház légkörében élhetett.˝ (Darvas Iván)

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!