MŰVÉSZET / Film kategória termékei
Redl ezredes. Forgatókönyv

, : Redl ezredes. Forgatókönyv

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Mokép

Kategóriák:

Film

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

102 p.; fotók

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Redl ezredesről szóló filmünk nem történelmi dokumentumok alapján készül, hanem a történelem által inspirált fantázia terméke. Nem Redl ezredes bizonyítható története, csupán egy lehetséges, ma már valószínűnek tartható változata a történetnek. Alfred Redl az uralkodó osztályról mérhetetlen távolságban született kisfiú. Tehetsége segítségével bekerül az Osztrák Magyar Monarchia katonaiskolájába, majd fiatal tisztként a hála, a hűség, a szorgalom és a becsvágy egyre magasabbra repíti. De az általa kötelezőnek érzett mindennapos árulások - családja, osztálya, barátai, jótevői s önmaga, tehát ösztönei és vágyai sorozatos elárulása - az azonosság-zavar mélységébe rántják. [...] Nem csaló ő, nem hazudni akar, hanem valóban más lenni. Önmagát, fajtáját kevésnek, sőt, lenézendőnek tartja, szégyelli. A körülötte uralkodó világ mást szeret, mást értékel, mást részesít előnyben. Ezért olyan ember ő, akit egyetlen vágy hajt, - más akar lenni, nem önmagával azonos, megfelelni minden szempontból a legmagasabb elvárások szerint, s örök hűségben az iránt, aki ezt lehetővé teszi. Az út, amely a mindennapi árulásokon át vezet felfelé. [...] Szeretné ő is, ha valóban tartozna valahová, csak nem oda, ahová születetten tartozik, mert azt maga is lenézi, megveti. Szeressék, de ne ott, és ne azok, akik szeretik, hanem mások, akiktől ő szeretné az elfogadást. Mindent ezért tesz, ezért árul el mindenkit.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!