MŰVÉSZET / Film kategória termékei
Régi és új. Az orosz és szovjet film története

: Régi és új. Az orosz és szovjet film története

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Film Oroszország története Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

453 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Jay Leyda amerikai filmtörténész. 1933. őszén, 23 éves korában a Szovjetunióba utazott, hogy a moszkvai filmfőiskolán, a világ akkori egyetlen filmfőiskoláján tanulhasson. Eisenstein tanítványa, barátja lett, részt vett forgatócsoportjának munkáiban is. Három éven át tanulmányozta a szovjet filmművészetet. Könyvében kiemelkedő hely jut Eisensteinnek és művészetének. Anyaga részletes tárgyalását 1948-cal, Eisenstein halálával zárja. Az azóta eltelt húsz évről utóirat formájában számol be, melyet a magyar kiadás számára kibővített a legújabb szovjet filmekről adott tájékoztatóval. Leyda óriási ismeretanyagra támaszkodva vezeti be az olvasót az orosz és szovjet film történetébe, számon tartva az eredményeket, nem takargatva a hibákat. Csak címszerint ismert szovjet filmek kerülnek érzékletes közelségbe leírásai nyomán, ismerős alkotások nyernek új megvilágítást; forgatási történetek adnak bepillantást a szovjet filmgyártás mindennapjaiba."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!