TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Merre mutat a mai tudomány? Tanulmányok korunk világképéről

Merre mutat a mai tudomány? Tanulmányok korunk világképéről

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Filozófia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

112 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Könyvtárak rejtekében, laboratóriumok mélyén, gyárak kísérleti telepein, kórházak és klinikák sürgés-forgásában, mérnöki asztalok fölött vagy csöndes dolgozószobák zugaiban vívja meg a tudomány a maga egyre újabb csatáit az emberi haladás szolgálatában. Tisztelettel és kíváncsisággal lessük: vajjon a világ milyen rejtelmeit tárja fel? létünknek milyen csodáit hozza szemünk elé? merre vezeti az emberiséget? Kötetünk színes írásai végigvezetik az olvasót a mai tudományos gondolkodás legkülönbözőbb szakterületein: az élettelen anyag vizsgálataiból s az élet lényegét fürkésző kutatásokból kiindulva a magyar sorsról zengő költők, a népünk lelkének mélységeit szemlélő gondolkodók, a társadalmi fejlődés jövőjét mérlegelő szociológusok tanúságain keresztül az elméleti neveléstudomány és a gyakorlati szociális apostolság egy-egy világpéldájának megcsillantásával az Istent ölelő misztikus hittudomány elragadtatásáig. A színes műben a haladó tudományos gondolkodás mai világképét kapja az olvasó.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!