TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Mi a történelem?

: Mi a történelem?

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

150 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633791065

tartalom:

˝Edward Hallett Carr 1892-ben született. Iskoláit a londoni Merchant Taylors' Schoolban, majd a cambridge-i Trinity College-ban végezte, ahol ókortudományokkal foglalkozott. 1916-ban a Külügyminisztérium állományába lépett, és 1936-ig hazájában és külföldön különböző külügyi feladatokat látott el. 1936-ban az University College of Wales nemzetközi politika tanszékének professzora lett. 1941 és 1946 között a The Times szerkesztőjeként dolgozott, 1953-tó1 1955-ig az oxfordi Balliol College-ban a politikaelmélet oktatója volt; 1955-ben a cambridge-i Trinity College tanára lett. 1966-ban az oxfordi Balliol College önkormányzati szervezetének tiszteletbeli tagjának választották. 1920-ban megkapta a Commander of the Order of the British Empire kitüntetést: Történészként nevét mindenekelőtt monumentális Szovjet-Oroszország története című műve tette ismertté, melyet a Guardian századunk egyik legfontosabb angol történeti művének, míg a The Times kiemelkedő történetírói teljesítménynek nevezett. Tizennégy kötetes művén 1945-től kezdve majd harminc évig dolgozott. Egyéb jelentősebb munkái: A romantikus száműzetés (1933), A húszéves válság 1919-1939 (1939), Békefeltételek (1942), Szovjet-hatás a nyugati világra (1946) és Az új társadalom (1951). E. H. Carr 1982-ben halt meg. Nekrológjában a The Times ezt írta: "Írásainak logikája ugyanolyan metsző és éles volt, mint modora. A boncnok hűvös szaktudásával tárta fel a múlt anatómiáját... egyértelmű, hogy a történészek és társadalomtudósok utána következő generációira komoly hatást gyakorolt.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!