TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A bűnprobléma genezise a világirodalomban

: A bűnprobléma genezise a világirodalomban

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Keresztyén Ökumenikus Baráti Társaság

Kategóriák:

Filozófia Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

218 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630449625

tartalom:

"A hatalmas méretű - s ezúttal rövidített formában közreadott - munka szerzője utószavában a tudomány iránt érzett felelősséggel fogalmaza meg, hogy kötelességének érezte a téma teljességének vizsgálatát, amelyet a későbbiekben egy másik, az orvostudomány nézőpontjából is vizsgálat tárgyává kíván tenni. A teljességre törekvés abban is megmutatkozik, hogy hallatlan mennyiségű szakirodalmat búvárolt át, nem kötelezte el magát egyetlen iskola vagy irányzat módszere mellett sem, bár érezhető, hogy szemléletére döntő hatást tett az az eszme, hogy a bűn belépése az emberi történelembe egyfajta teljességtől fosztotta meg azt és a benne élő, mozgó és gondolkodó embert, aki ugyanakkor mindent megtesz, hogy valamiképp visszaszerezze ezt a teljességet. Ez természetesen keresztény nézőpont, s hogy milyen gyümölcsöző és mennyire alkalmas lehet arra, hogy az irodalomban és a gondolkodásban felbukkanó problémákra választ adjon, talán az a tény is igazolhatja, hogy Karl Rahnertől kezdve századunk számtalan nagy bölcselője foglalkozott ezekkel a kérdésekkel. Ők természetesen nem irodalomtudományi nézőpontból közelítették meg, mint e könyv szerzője, hanem erkölcsi begyökerezését vizsgálták, s igyekeztek kimunkálni a felmerült kérdések üdvtörténeti válaszlehetőségeit, amelyek e dolgozatból sem hiányoznak. A szerző a bűnprobléma kapcsán végigpásztázza az egész világirodalom igazán fontos és maradandó területeit. Ez már magában véve is hatalmas munka, de értékét nagyban emeli, hogy az általa kiválasztott műalkotásokat és műemléket sikerül sajátos koncepciója szerint megközelítenie és feldolgoznia, s így ezeknek az irodalmi alkotásoknak és korszakoknak olyan új szemléletét adnia, amely kétségkívül gazdagítja az irodalomtudományt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!