TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A cselekvés hálója

: A cselekvés hálója

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630535378

tartalom:

"Az emberi tevékenység - ez az emberre legjellemzőbb szellemi-fizikai mozgásforma - napjainkban már szinte elemezhetetlenül bonyolult szerkezetet mutat, pedig működésének feltárása a társadalmi lét legalapvetőbb kérdéseire adhat választ. Tordai Zádor megkísérli annak a folyamatnak a nyomon követését, ami az embernek a pusztán természetiként létező dologra kifejtett hatása eredményeként két irányba fejlődik tovább; részint a tárggyá tétel, a tárgyiasulás, részint pedig az alanyiasulás irányában (mely utóbbi a tárgylétesítő tevékenység visszaható "terméke"). A szerző a relációk százainak soroztatásával a cselekvés, a cselekvéssorok, a tevékenységegyüttesek, illetve az alanyiasulások fokozatait és viszonyukat a természethez, a társadalomhoz, az intézményekhez, a hatalomhoz stb. rajzolja meg."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!