TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A dialektika alaptörvényéről

: A dialektika alaptörvényéről

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630525976

tartalom:

˝A marxista filozófiában uralkodó felfogás szerint a dialektika alaptörvénye egybeesik az ellentmondás törvényével. E könyv szerzője a marxista filozófia formaváltozásával összefüggésben arra a következtetésre jut, hogy az ellentmondás törvénye a dialektika alaptörvényének csak egyik alakja, s a marxista dialektikának is csak egyik történeti formája az, amely a dialektika alaptörvényét általában az ellentmondás törvényével azonosítja. A marxista dialektikának új formája van kialakulóban, amelynek - az alaptörvény vonatkozásában - az a fő jellemzője, hogy teljes mértékben figyelembe veszi és elismeri a törvény másik két alapvető formáját, a triádot és az azonosságot is, és ezeket az ellentmondással elvileg egyenrangú formáknak tekinti. A három forma elismerése elmélyíti az alaptörvény lényegének ismeretét, ami visszahat ezek elméletére, és többek között módosítja, pontosabbá teszi az eddig abszolútnak tekintett ellentmondásról kialakított képet is.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!