TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A filozófia története

: A filozófia története

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Pantheon Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

372 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"E könyv lapjai annak a küzdelemnek kívánnak beszédes tanui lenni, amelyet az Igazság megismeréséért, s ezzel együtt az ember tökéletesedéséért vívott az európai emberiség. Mi, emberek, valamennyien a gondolatokból élünk, mert ha az idők köde sokszor elhomályosítja is, mégsem lehet sokáig tagadnunk azt az igazságot, hogy a gondolat a világ legnagyobb hatalma. S mint minden hatalom, ez sem alakulhat ki küzdelem nélkül. Megvannak tehát a maga hősei. S közöttük a legnagyobb hősök bizonyosan azok a filozófusok, akik a világrejtélyek egységes magyarázatáért, világunk egészének értelméért bocsátkoznak küzdelembe. A bátor hajóst dicsőség illeti még akkor is, ha kitűzött célja előtt pusztul el a viharos tengeren. Mennyivel nagyobb dicsőség jár azoknak a férfiaknak, akik az értelem törékeny csónakján szállnak az Ismeretlen vizeire, hogy meghódítsák a messzi Igazságot! A viharok ezen az úton is igen gyakoriak, s a dicsőség nem mindig az eredménynek, hanem inkább a bátor tettnek a jutalma. Ezt a dicsőséget, a gondolat hőseinek dicsőségét óhajtja hirdetni ez a könyv."

leírás:

Borítója félig leszakadt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!