TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A háború és a béke jogáról I-III. kötet

: A háború és a béke jogáról I-III. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Jog Holland irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p., 572 p., 367 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Több mint három évszázaddal ezelőtt, a harmincéves háború idején jelent meg Párizsban Hugo Grotius latin nyelven írt műve, "A háború és a béke jogáról", mely ma is egyike a leggyakrabban idézett jogi alkotásoknak. A természetjogi felfogásnak ezt a kiemelkedő tanulmányát úgyszólván minden művelt nép nyelvére lefordították, hatása messze túlnőtt a jogtudósok körén: következtetéseit és elveit államférfiak és hadvezérek egyaránt irányadóknak tekintették. Ezek a következtetések és elvek természetesen nem részei többé az élő jognak, jelentőségük azonban nemcsak történeti, hanem egyben követendő példái is a jogászi okfejtésnek, a nemzetközi békét követelő emberszerető gondolkodásnak. Régi tartozást ró le a Magyar Tudományos Akadémia, midőn most a holland jogtudós nagy művét a magyar jogászok és a nemzetközi élet kérdései iránt érdeklődő közönség számára hozzáférhetővé teszi. Szabó Imre akadémikus jogelméleti. Hajdu Gyula professzor pedig nemzetközi jogi szempontból méltató bevezető tanulmánnyal igyekezett Grotius tanait értékelni és azok megértését elősegíteni."

leírás:

Példányszám 650.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!