TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A halálos betegség

: A halálos betegség

Fordító:

Kiadás:

h. n., 1993

Kiadó:

Göncöl Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

170 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637875581

tartalom:

"A mi pedig hitből nincs, bűn az" - a Rómabeliekhez írt levél eme részlete A halálos betegség fő motívuma: Kierkegaard azt mondja, hogy a hit hiánya kétségbeeséshez vezet, és a kétségbeesés halálos betegség. Ez rosszabb, mint bármely testi fájdalom, mert magában rejti a testi halálnál szörnyűbb hálál lehetőségét is: a:szellem vagyis az Én betegségét illetve halálát. Az író az Anti-Climacus álnév mögé rejtőzött és olyan személyt jelölt vele, aki a kereszténység magas fokán áll, ezáltal jogosult arra, hogy a legkönyörtelenebb igazságokat a keresztény ember elé tárja. Meggyőződése szerint a keresztény emberek nem tudják, hogy mi a bűn, a bűnt ugyanis nem az erény, hanem hit ellentételeként definiálja. Kierkegaard teljes figyelmével az Istenhez való viszony végső kérdéséivel foglalkozik, ahonnan élete utolsó éveiben egyenes út vezeti az egyház elleni támadáshoz.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!