TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A hazugság. A köz- és magánélet válaszútjai

: A hazugság. A köz- és magánélet válaszútjai

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Politika Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

429 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632813057

tartalom:

"A Harward-egyetemen végzett, svéd származású filozófusnő, a világhírű Myrdal-házaspár leánya, erkölcsfilozófiai érvekkel és ellenérvekkel elemzi a hazugság legkülönfélébb, magánéleti és közéleti válfajait. Sok figyelmet szentel a politikai, orvosi, ügyvédi etika idevágó problémáinak. Nem foglalkozik a hazugság nyilvánvalóan visszataszító és elítélendő formáival, hanem csak azokkal, amelyek mellett és ellen egyszerre hozhatók fel érvek. Könyvének fő célja az, hogy felújítsa azokat a finom megkülönböztetéseket, amelyek napjainkban bizony elmosódnak a hazugság és az igazmondás mérlegelése közben. Foglalkozik az úgynevezett kegyes hazugságokkal, a hazugság mentségeivel, az önvédelmi hazugságokkal, a titoktartással, és így tovább. Filozófiai alapállása a pragmatizmus: a hazugságokat az általuk okozott vagy elhárított kár szempontjából elemzi."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!