TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A hiányjel mosolya

: A hiányjel mosolya

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Irodalomtörténet Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

435 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A hiányjelek bosszantanak, idegesítenek, keresésre kényszerítenek. De ez még semmi. Közben ugyanis úgy érezzük, mintha az élet, azaz a problémákba csomagolt világ, csúfolódva mosolyogna rajtunk: megoldásait sikerült úgy elrejtenie előlünk, hogy csak sejtjük, valami nem stimmel megszokott fogalmainkkal, értékeinkkel. S közben legtöbbször elfelejtkezünk arról a megkönnyebbülésről, amihez ez a mosoly hozzásegít: milyen felszabadító érzés, ha már legalább kérdezni tudunk, ha már legalább meg tudjuk fogalmazni, mi az, amit fel kell derítenünk. A bölcs - mindent tud. Az okos ember, nem tud mindent, de legalább vannak jó kérdései. Az ostobák viszont még kérdezni sem tudnak - gúnyolódik egy keleti aforizma. Pedig milyen nehéz jól kérdezni, megkerülni a hiányjeleket. Hiszen a kérdésekbe már legtöbbször a válaszok is bele vannak kódolva. E kötet tanulmányai többségükben arra tesznek kísérletet, hogy irodalmi, filozófiai vagy szociológiai hiányjeleket fordítsanak kérdésekké, pontosabban, hogy a kérdezés örömére biztassanak, segítsék megszabadítani problémaérzékünket - ami talán első lépés lehet hiányjelekkel betáblázott világunkban való tájékozódásunkhoz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!