TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A játék. Természeti törvények irányítják a véletlent

, : A játék. Természeti törvények irányítják a véletlent

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Fizika Kémia Matematika Művelődéstörténet Játék

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

425 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632810198

tartalom:

Manfred Eigen Nobel-díjas biofizikus, és kollégája Ruthild Winkler 1975-ben jelentették meg ,,A játék, avagy: természeti törvények irányítják a véletlent'' című könyvüket. Szentágothai János értékelése szerint ,,az utóbbi évtizedek egyik legmélyebben szántó, merészen és helyesen általánosító tudományelméleti művéről van szó''. Bár a szerzők biológusként elsősorban a természettudomány világából vett példákra építve fejtik ki látásmódjuk alapszerkezetét, fejtegetéseik mégis sokkal tágasabbak, és filozófiai, társadalomtudományi, valamint esztétikai kérdéseket is felölelnek. Az élettelen természettől a társadalom szellemi életének jelenségeibe ível az az óriási spektrum, amit a szerzők gondolatmenetükkel megkísérelnek átfogni. A könyv célkitűzése, hogy elvi és filozófiai igényű elemzését adja az Univerzumban lezajló evolúciós folyamatoknak, amelyek a könyv alaptézisét képező ,,Univerzum Nagy Játéka'' koncepción belül precíz tárgyalásban jelennek meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!