TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A jogbölcselet problémái [Reprint]

: A jogbölcselet problémái [Reprint]

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Hatágú Síp Alapítvány

Kategóriák:

Filozófia Jog

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Reprint ex Hungaria

Terjedelem:

79 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637615067

tartalom:

A legtöbb tudomány számára nem vitás az, hogy milyen tárggyal foglalkozik s milyen kérdéseket kell megoldania. A jogfilozófia számára ellenben éppen az a legvitatottabb kérdés, hogy mi a tárgya és melyek a megoldandó problémái? Ha különböző jogfilozófusok munkáit olvassuk, megtörténhetik, hogy az egyiknek művében egészen másfajta kérdésekkel találkozunk, mint amelyeket a másik ismertet jogbölcseleti problémák gyanánt. A jogfilozófia története is azt mutatja, hogy a különböző korokban különböző kérdéseket tekintettek jogbölcseleti problémáknak. De ugyanabban a korban is nem egyszer eltérő a jogfilozófusok felfogása arról, hogy milyen kérdéseket kell megoldaniok. A jogfilozófia a saját problémáinak megoldásánál végső fokon valamely általános filozófiai álláspontra támaszkodik. Ennek az alapul választott általános filozófiai felfogásnak pedig befolyása van már arra is, hogy miben kell látnia a jogfilozófiának a maga megoldandó feladatát. Annak, hogy különböző korok vagy különböző írók különbözőképpen fogták fel ezt a kérdést, oka jórészben az, hogy különböző filozófiai felfogásoknak hódoltak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!