TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A kapu újra nyílik

: A kapu újra nyílik

Kiadás:

Budapest, 2008

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

305 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789632271613

tartalom:

"Korszakalkotó művekről van szó, melyek világszerte megtalálhatók a könyvtárak polcain - ám többnyire olvasatlanul. A filozófiatörténet klasszikus alkotásai ezek a kötetek: Arisztotelész Metafizikájától kezdve egészen Horkheimer és Adorno művéig, A felvilágosodás dialektikájáig. Robert Zimmer filozófus arra vállalkozik, hogy a "nehéz" könyveket könnyen kezelhető csomagolásban adja az olvasó kezébe. Miközben végigvezeti őt a filozófia könyvtárának 18 központi termén, röviden ismerteti az írások gondolatmenetét, keletkezésük körülményeit, közben feltárja a szerzők élete és gondolkodása közötti összefüggéseket is. Szórakoztató, ugyanakkor információban gazdag barangolásban lesz része a művelődni vágyó könyvtárlátogatónak! A szerző nagy sikert aratott előző kötetéről, a Filozófusbejáróról (Das Philosophenportal) így írt Matthias Felsmann: "A Filozófusbejáró szuverén tudós műve - olyan szuverén alkotóé, aki azt is megengedheti magának, hogy könnyed tollvonásokkal egészen meglepő összefüggéseket vessen papírra. Mindent egybevetve: a Filozófusbejáró tulajdonképpen nehéz alapanyagból készített, mégis könnyen emészthető szellemi táplálékot kínál az olvasónak." Dr. Robert Zimmer 1953-ban született, filozófia és anglisztika szakon szerzett diplomát, szabadfoglalkozású publicistaként Berlinben tevékenykedik. Több könyve is megjelent filozófia témakörben: Die europaischen Moralisten zur Einführung (1999); (Az európai moralista gondolkodók - Bevezetés), Filozófusbejáró, valamint egy monográfia Karl Popperről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!