TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A lélek szenvedélyei

: A lélek szenvedélyei

Kiadás:

h. n., 1994

Kiadó:

Ictus Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638514132

tartalom:

˝René Descartes, a modernitás bölcselete kimagasló úttörőjének életében megjelent utolsó filozófiai műve, egy hercegnőnek írt és egy királynőnek felajánlott ragyogó értekezés A lélek szenvedélyeiről, a szerző hírneve és a téma általános kedveltsége folytán kiemelkedő szerepet játszott a kartézianizmus elterjedésében. A kis könyvecske, amely szerzője halála előtt alig néhány hónappal jelent meg Amszterdamban és Párizsban, sokak szerint Descartes egész filozófiájának legérettebb alkotása, filozófiai végrendelete, a nagy francia gondolkodó bölcsességre vonatkozó nézeteinek végső szintézise. Amikor életünk talán legfontosabb mozgatórugóit, a szenvedélyeket illetően a "régieknél" néhány elszórt morális természetű megjegyzésre bukkanhatunk csupán (Platón dialógusaiban, Arisztotelész etikáiban és Retorikájában, a sztoikusoknál stb.), a "kortárs" skolasztikus és neosztoikus rendszerezési kísérletek pedig száraz, csaknem követhetetlen fogalommagyarázatokban merülnek ki, igazán üde színfoltot jelent Descartes törekvése, hogy a szenvedélyeket "fizikusként" magyarázza. Művében időtálló módon bizonyítja, hogy a test és lélek megkülönböztetése ellenére a két szubsztancia között termékeny kölcsönhatás áll fenn, amelynek egyik megnyilvánulása éppen a szenvedélyek..˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!