TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A lélektan alapelvei: az élmény megmaradása és ellentétessége

: A lélektan alapelvei: az élmény megmaradása és ellentétessége

Kiadás:

Budapest, 1909

Kiadó:

Grill Károly Könyvkiadóvállalata

Kategóriák:

Filozófia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

174 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A társadalmi tudomány, legalább legnagyobb részében, alkalmazott lélektan. Ezért csak helyeselhettem a Társadalomtudományi Könyvtár kiadóvállalatának velem közlött azt a szándékát, hogy e Könyvtárba egy kötetet kíván illeszteni, a mely a társadalmi tudomány lélektani alapjait tárgyazza. E lélektani alapok legnagyobb részét, t. i. a cselekvés lélektanát és a szubjektív tényezőnek, az értéknek meggyőződéseinkre való hatását, az ebből származó előítéletek, az „ideológiák lélektanát," már A jog keletkezéséről és fejlődéséről, Az emberi egyesületek és különösen az állam keletkezéséről és fejlődéséről és A büntetőjog bölcselete című munkáim igyekeztek előadni. Az ott előadottak legmélyebb elemeit - mint azt a legelői nevezett munka második kiadásának 165. oldalán, jegyzet - előre jeleztem, azóta tökéletesíteni törekedtem, és így keletkezett e jelen kötetben foglalt három értekezés elseje. A mondott oknál fogva örömmel engedtem a t. kiadóvállalat azon megtisztelő kívánságnak, hogy azt e Könyvtárban tegyem közzé..."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!