TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A lelki élet. III. kötet

: A lelki élet. III. kötet

Kiadás:

Budapest, 1919

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

MTA könyvtár

Terjedelem:

504 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Most, hogy munkám harmadik, befejező kötete lát napvilágot, itt az ideje, hogy beszámoljak azokról az elvekről és szempontokról, melyek művem írása közben szemem előtt lebegtek. A lelki élet tudományos vizsgálata az utóbbi évtizedekben hatalmas lendületet vett, mindig több ágazatra különült el, s ezeknek részletkutatásai évről évre rendkívül nagy mértékben szaporodnak. Természetszerű tehát az a törekvés, hogy ezeknek a kutatásoknak fontosabb eredményeit egységesen, lehető rendszeres teljességben összefoglaljuk. A modern psychologia kérdéseinek és eredményeinek ilyen synthesise irodalmunkból teljesen hiányzik. Posch Jenő értékes müvének (Lelki jelenségeink és természetük. 2 kötet. 1915.) más czélja van: egy alapgondolatot, t. i. hogy a lelki jelenségek mozdulat-természetűek, akar a lelki élet egész területén következetesen végigvezetni; nem rendszeres psychologia kíván lenni, hanem egy sajátos álláspont elvi tisztázása, vagy mint a hatalmas mű alczíme mondja: "egy realista lélektan tervezete." Emellett irodalmunk a lélekbúvárlat terén számos jeles eredeti monographiával és értekezéssel dicsekedhetik (Ranschburg P., Révész G.) s több kiváló mű fordításával rendelkezik (James, Ribot, Bergson, Binet, Claparéde).

Állapot:

közepes

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!