TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A megismerés építőkövei. Filozófia, megismeréstudomány és a párhuzamos megosztott feldolgozás

: A megismerés építőkövei. Filozófia, megismeréstudomány és a párhuzamos megosztott feldolgozás

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Osiris Könyvtár

Terjedelem:

332 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633791340

tartalom:

"A mai szellemi élet egyik új színfoltja a kognitív tudomány új szakmaközi területének kialakulása. A fiatal brit filozófus könyve érdekes egyéni hangnemben mutatja be az egész területet, mely a filozófiai ismeretelmélet, a kognitív pszichológia, a mesterségesintelligencia-kutatás és az evolúciós biológia érintkező kérdéseivel foglalkozik. A kognitív kutatás két nagy mintája között vita tárgya, hogy vajon mindent az emberi gondolkodás magas teljesítményeivel foglalkozó szimbólumkezelő felfogásnak megfelelően írjunk-e le, vagy a minden tudásunkat az értelmes szimbólumok helyett puszta kapcsolathálózatokkal kezelő konnekcionista felfogás keretében. Clark szerint az emberi megismerés végső építőkövei az evolúció során korán kialakult teljesítményeket jól magyarázó, igen gyors, de magukban buta asszociációs hálózatok. Ezekre épülnek sajátosan emberi, okosabb, sorrendezett teljesítményeink, a nyelvtől a sakkozásig. Csalóka módon rendesen csak az utóbbiakat éljük meg mint gondolkodást. Clark könyve a filozófusok, pszichológusok, biológusok, számítógépesek számára egyaránt tankönyvértékű s igen olvasmányos munka."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!