TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A modern gondolkodás

: A modern gondolkodás

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Élet és Tudomány

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Jól tudom, hogy minden könyvnek önmagáért kell beszélnie s ezért előszót írni meglehetősen fölösleges dolog. De mégis úgy érzem, hogy ezt a munkámat nem bocsáthatom a közönség elé a nélkül, hogy pár szóval meg ne mondjam, mit akartam vele. A filozófia történetének tanulmányozása közben sokszor meglepődve láttam, hogy az emberi gondolkodás milyen szoros kapcsolatban van az ember történeti és társadalmi helyzetével. Ott, ahol az volt a feladatom, hogy az egyes filozofémákról adjak olvasóim elé megbízható és bizonyos hagyományos keretek között mozgó képet, erre a tárgyra nem igen térhettem ki, ha csak nagyon meg nem akartam zavarni könyveimnek azt a rendjét, amihez olvasóim nagy része - az egyetemi hallgatókra gondolok - hozzá van szokva, s ami az ő igényeiknek legjobban megfelel. Amit ott csupán érinthettem, azt a modern gondolkodásra nézve részletesebben akartam kifejteni ebben a könyvben. Ennek a könyvnek a háttere tehát egyrészt A Filozófia Története (2. kiadás, 1927), másrészt A Mai Filozófia Főriányai (1923) c. könyveim."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!