TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A modern jogfilozófia alapproblémái

: A modern jogfilozófia alapproblémái

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Jog

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

392 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Egy érdekes határterületen: a jog és a filozófia birodalmának találkozásán felmerülő problémákkal ismerkedhetünk meg Peschka Vilmos könyvéből. A filozófiai érdeklődésű olvasónak nem kell aggódnia amiatt, hogy áthatolhatatlan akadályt jelenthetnek számára túlságosan szakjogi ismeretek. A könyv megértéséhez inkább a filozófia általános fogalmainak és kategóriáinak ismeretére van szükség. A korábbi publikációiból jól ismert szerző új megvilágításban tárgyalja a második világháború utáni időszak legfontosabb jogfilozófiai problémáit. Ezek sorában olyan kérdéseket elemez, mint például a fasizmus idején elkövetett bűnök miatti jogi felelősségre vonás problémája, egy adott rendszer jogszabályai által nem tiltott, de erkölcsi meggondolások alapján bűnösnek minősülő cselekmények végrehajtásának vagy megtagadásának kockázata. A felvetett egyéb problémák köre a legelvontabb filozófiai kérdésektől a legégetőbb mindennapi problémákig terjed. Ez a könyv nemcsak a szűk szakmai közönség számára érdekes, hanem minden művelt ember látókörét szélesíti."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!