TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A Monarchia szellemi életéről. Filozófiatörténeti tanulmányok

: A Monarchia szellemi életéről. Filozófiatörténeti tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

247 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632808630

tartalom:

"Az utóbbi időben a nemzetközi és a hazai irodalom is egyre nagyobb érdeklődéssel fordul az Osztrák-Magyar Monarchia történeti szerepének és kultúrájának problematikája felé. Nyíri Kristóf könyvében megkísérli felderíteni, hogy milyen társadalmi struktúrák rejlenek ennek az ellentmondásos korszaknak a reprezentatív filozófiatörténeti jelenségei mögött, milyen összefüggés van a filozófiatörténeti fordulópontok és az osztrák, illetve a magyar polgárosodás, majd a polgárság válsága között. A könyv filozófiatörténeti tanulmányok füzére Kemény Zsigmondról, Eötvös Józsefről, Madách Imréről, Ludwik Gumplowiczról, T. G. Masarykról, Ernst Machról, Sigmund Freudról, Ady Endréről, Lukács Györgyről, Kafkáról,, Wittgensteinről, Musilról stb. A vizsgálódás módszere szociálpszichológiai, amennyiben a szerző a filozófiai produktumokat szorosan összekapcsolja az alkotó személyiség, életélményeivel, pszichikumával, magát a személyiséget azonban alapvetően a társadalmi-politikai viszonyok eredőjeként fogja fel. A könyv sok új, érdekes filozófiatörténeti, szociológiai, pszichológiai adalékkal szolgái a Monarchia ideológiai problémái iránt érdeklődő olvasók számára."

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!