TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A művészet és az elit

: A művészet és az elit

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalomtudományi Könyvtár

Terjedelem:

419 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632802381

tartalom:

"Elit-elméletekről lesz szó ebben a könyvben. A modern művészet hatásáról és hatékonyságáról folyó vitákban sokszor állnak kivont karddal egymással szemben az „érthetetlenség” és a közérthetőség bajnokai – igazi művészeti és társadalmi problémára adva hamis válaszokat. A tömegművészet és a magas művészet kettéválása azonban fájdalmas tény, amelynek megszüntetésén nemzedékeknek kell majd dolgozniuk s kezdetei, kialakulásának története is századokra visszanyúlik. Jurij Davidov, a neves szovjet filozófus, akinek megjelent már magyar Munka és szabadság című esszéje, ebben a művében azokat az esztétikai elméleteket vizsgálja, amelyek hol mély társadalmi belátásról tanúskodva, hol a társadalmi okokat mitológiákba burkolva igazolják a művészi szabadság mérhetetlen megnövekedésével párhuzamosan a műalkotások befogadásának kifejlődő egyenlőtlenségét. Gazdag ismeretanyaggal ismerteti a jénai romantikától napjainkig az arisztokratikus művészetfelfogás változatait, a Schlegelek és Novalis, Schelling és Schopenhauer, Wagner és Nietzsche, Spengler és Ortega e tárgyba vágó munkásságát."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!