TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A Nagy Szétbomlás

: A Nagy Szétbomlás

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Gazdaság vegyes Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Memoria Mundi

Terjedelem:

493 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630767325

tartalom:

" A szerző mind a konzervatív, mind a liberális gondolkodás csapdáit és szemellenzőit elkerülve sokrétű szociológiai magyarázatot ad erre a folyamatra, majd az erkölcsök eredetét vizsgálva arra a megállapításra jut, hogy a "Nagy Szétbomlást" 'Nagy Újjászerveződésnek" kell követnie. Az ember ugyanis eredendően erkölcsös és társas lény, aki a történelem folyamán minden hasonló megrázkódtatást követően létrehozta az új normarendszerét, egy olyan új erkölcsöt, amely kereteket adott számára a megváltozott körülmények között. Fukuyama már látja ennek az újjászerveződésnek a jelenti is: a civil társadalom fokozatosan megerősödik, a bűnözést sikerült korlátok közé szorítani, és az erkölcsökben is érzékelhető az új normaképződés folyamata (bár a modern ember semmiképp sem kíván lemondani az elmúlt évtizedekben kivívott vagy megkapott politikai, vállalkozói, erkölcsi és életviteli szabadságáról). A számos tudományterület - közgazdaságtan, evolúcióbiológia, játékelmélet, jog, erkölcsfilozófia stb. - legújabb kutatási eredményeit is felhasználó elemzés józanul súlyos számvetés az elmúlt évtizedekről, s egyben provokatív módon optimista prognózis az új évszázadra."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!