TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A politika szolgálólánya

, : A politika szolgálólánya

Kiadás:

Budapest, 2009

Kiadó:

Pallas Könyvkiadó Kft.

Kategóriák:

Filozófia Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

335 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789638799593

tartalom:

A kötet napjaink egyik legmeghatározóbb politikai és politikafilozófiai diskurzusához, a vallási-civilizatorikus összefüggések előtérbe kerülésének összetett kérdésköréhez kíván hozzászólni. A vallási és politikai fundamentalizmus egymásra találása és térnyerése, avagy a modern szekuláris demokráciák új szakrális fenyegetettsége komoly kihívást jelent napjaink politikai gyakorlata számára. Világtendenciának mondható -- s a jól ismert szociológiai okok következtében várhatóan mindez csak erősödni fog --, ahogy a vallási és teológiai szempontok egyre inkább megpróbálnak behatolni a modern államok törvénykezési gyakorlatába, mintegy normatívaként és abszolút értékrendként erőltetve önmagukat és önnön értékrendjüket a világnézetekben, ideológiákban és hitekben plurális, demokratikus és szekuláris társadalmakra. A globalizáció, a migráció, a kétpólusú világrend megszűnése, a megszokott identitásképző mechanizmusok megrendülése, s egy új identitás iránti szükséglet, amely leggyakrabban épp a legtradicionálisabb és legelemibb formákban ölt testet, a civilizatorikus törésvonalak kialakulása vagy a hagyományosnak mondható világ radikális átalakulása, a megszokott értékrend válsága, s egy régi-új értékrend iránti igény -- hogy csak néhány szempontot említsünk -- mind-mind komoly politikai és politikafilozófiai paradigmaváltás jeleit mutatják, amelyen belül a vallási összefüggések, a vallási átstrukturálódások, a vallási-hatalmi szempontok és igények, avagy a vallási-civilizatorikus ellentétek immár meghatározó szerephez jutottak napjainkban, s az előrejelzések a konfliktusok további fokozódását jelzik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!