TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A politikai filozófia története I-II. kötet

A politikai filozófia története I-II. kötet

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

711 p., 614 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630757346

tartalom:

"Az ember soha nem hozhat létre olyan társadalmat, amelyet ne feszítenének ellentmondások. Mindazonáltal kitartó szenvedéllyel, nyugvópontra soha nem jutva, a végső megoldást soha meg nem találva kutatja a maga lakta világ törvényszerűségeit. Kutatásának jóformán egyetlen eredménye az a felismerés, hogy a legirtóztatóbb jelenségek is szükségszerűek. Ennek a ténynek az elfogadása maga a szabadság: a szellem szabadsága, a cselekvés szabadsága. A szabadság tesz képessé azoknak a sorscsapásoknak elviselésére, melyek különben összetörnék a szívünket. A szabadság a szellem méltósága: segít otthonra lelnünk a magunk berendezte világban, melyből, ha egyszer otthont ad szellemünknek, nem hiányozhat teljes egészében a méltóság és a jóság. Így látta a politikai filozófia célját és értelmét a nácik elől Amerikába menekült és ott a szó szoros értelmében iskolát teremtő filozófus, Leo Strauss. Nagyszabású összeállítása, A politikai filozófia története - melynek kis részét ő maga írta, nagyobb részét tanítványai és munkatársai - közel két és félezer esztendő politikatudományát, Thuküdidésztől Heideggerig közel negyven gondolkodó eszméit öleli fel. A hatalmas tanulmánygyűjtemény, mely a legnagyobb amerikai egyetemeken, a legmagasabb színvonalú filozófiai fakultásokon vált alapvető kézikönyvvé, az Európa Könyvkiadó kiadásában immár a tárgy magyarországi tanulmányozói számára is elérhetővé válik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!