TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A reneszánsz ember

: A reneszánsz ember

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

361 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A munka összképet ad az emberfogalom és embereszmény átalakulásáról a reneszánsz korában. Vázolja az antik és a keresztény emberkép szintetizálási törekvéseit, a megújult sztoikus-epikureus magatartást s a különböző filozófiai törekvéseket az ember nembeli lényegének megragadására. Elemzi a reneszánsz individuum sajátosságait, a "self-made man"-ség első formáit és azt, hogy a változások milyen feladatot rónak a köznapi életben való tájékozódásra, az embereszmény művészi és társadalomelméleti megfogalmazására. A könyv gazdagon elemzi a reneszánsz kiemelkedő egyéniségeit, többek között Dantét, Michelangelót, Pico della Mirandolát, Machiavellit, Montaigne-t, Shakespeare-t, Morust stb. Nemcsak egy jelentős korszak embereinek s az emberről való gondolkodásának monográfiája ez a könyv, hanem elvi eredményei révén hozzájárulás napjaink korszerű emberszemléletéhez.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!