TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A spanyol egzisztencializmus története. Unamuno és Ortega y Gasset filozófiájának fő kérdései

: A spanyol egzisztencializmus története. Unamuno és Ortega y Gasset filozófiájának fő kérdései

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

375 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963281701X

tartalom:

"Az egzisztencializmus irodalma Magyarországon meglehetősen gazdag, kevéssé ismert azonban az egzisztencializmus spanyol ága. A szerző ezt a hiányt kívánja pótolni részletes áttekintő monográfiájával, amelyben felvázolja a spanyol történelmi, társadalmi hátteret, és ismerteti a spanyol egzisztencializmus két legjelentősebb alakjának, Unamunónak és Ortega y Gassetnak a filozófiáját. Az olvasó képet kap Miguel de Unamuno sajátosan spanyol színezetű, misztikusan vallásos filozófiájáról, A tragikus életérzés című főművéről és a már Kierkegaard-nál is megjelenő "hit lovagja" figuráról, akit Unamuno a spanyol hagyományokból következően Don Quijote alakjában fedez fel és ábrázol. Tovább. gazdagodhatnak ismereteink Ortega y Gassetről is, aki bizonyos értelemben a modern spanyol filozófia megteremtőjének tekinthető. Elemzést olvashatunk A tömegek lázadása című könyvéről, amely a spanyol szerzőnek az eltömegesedés jelensége nyomán kialakuló elitelméletét tartalmazza. Csejtei Dezső könyve a téma analitikus feldolgozását adja, hasznos könyvet nyújtva át nemcsak a szakmai közönségnek, hanem a történelem, az irodalom és természetesen a filozófia iránt érdeklődő széles olvasótábornak is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!