TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A szabadság hitvallása

: A szabadság hitvallása

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Olasz irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

68 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963093485X

tartalom:

Fölfordult korunkban mindannyian keressük a gondolati fogódzókat az eligazodáshoz. Ilyesmiben siet a tájékozódni vágyók segítségére ez a kis kötet. A század egyik legnagyobb hatású filozófusának három esszéje az 1940-es évek óta nem kerülhetett a magyar olvasók kezébe, újrafölfedezésük tehát mindenképpen eseményszámba megy. Az első írás (A történelmi materializmus itt felejtett maradványai) a marxizmussal szembeni ellenvetéseket összegezi és a történelem sajátos crocei fölfogását vázolja fel. A "polgárság" olyannyira lejáratott fogalmát rehabilitálja a második esszé. A címadó írás pedig a korabeli "liberalizmus" értelmezése körüli zűrzavarban segít rendet tenni: kimutatja ennek az eszmeáramlatnak részleges rokonságát, ugyanakkor alapvető szembenállását a demokratikus, a szocialista, illetve a restaurációs gondolati áramlatokkal.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!