TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A szabadságról

: A szabadságról

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1983

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Téka

Terjedelem:

251 p

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630730863

tartalom:

"Ez a tanulmány nem az úgynevezett akaratszabadságról szól, amelyet oly szerencsétlenül állítanak ellentétbe a hibásan elkeresztelt filozófiai szűkségszerűség elvével, hanem a polgári vagy társadalmi szabadságról: arról, hogy milyen természetű az a hatalom, amelyet a társadalom jogosan gyakorolhat az egyén fölött, s hol vannak e hatalom korlátai. Ezt a kérdést ritkán fogalmazzák meg, általánosságban pedig szinte egyáltalán nem szokták megvitatni, noha lappangó problémáit, mi több, bizonyos, hogy hamarosan jövőnk döntő kérdésének fogják tartani. Nem új keletű probléma ez, olyannyira nem, hogy bizonyos értelemben már a legrégibb időktől fogva megosztja az emberiséget, ám az emberi nem civilizáltabb része olyan fokára jutott most el a haladásnak, ahol e kérdés új körülmények között vetődik fel, és az eddigiektől eltérő, alaposabb megfontolást követel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!