TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A szeretet lélektana és bölcselete

: A szeretet lélektana és bölcselete

Kiadás:

Budapest, 1944

Kiadó:

Pantheon Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Filozófia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

175 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Az emberiség története folyamán talán sohasem volt annyira elkoptatott szó a szeretet mint napjainkban, de soha még olyan kevés gyakorlata sem. Háborús korunk a puszta létért való küzdelmet tette meg az élet lényegévé a tömegek gondolkodásában, szemben a keresztény civilizáció tanításaival, amely a szeretet mindenekfölötti hatalmát hiszi és hirdeti. A szeretet lényegének fogalma magyarázatra szorul, tartalomra vár. Ezt a nagy és felelősségteljes feladatot vállalja az előadásaiból is népszerű professzor „A szeretet bölcselete” című új munkájában.
Vizsgálata tárgyává teszi a modern ösztöntan, lélektan és szellemtudományos álláspont tükrében Empedokles, Platon, Aristoteles, Szent Ágoston, Aquinói szent Tamás, Kant, Nietzsche, Kierkegard tanításait a szeretetről. Megismertet a szeretet viszonyaival az önzéshez, megismeréshez, értékeléshez, szabadsághoz, szellemhez és közösséghez. Felfedi a szerelem és barátság lelki rugóit és behatol a művészi szépség, igazság és erkölcsi jóság szeretetének alig ismert területeire.
Alapos és sokoldalú tudományos vizsgálatai eredményeképpen a modern erkölcsbölcselet alapján álló új szeretetmorállal hézagpótló, páratlanul gazdag fejezettel gyarapítja a pszichológia magyar irodalmát."

leírás:

Kötése megtört.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!