TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Pszichológia kategória termékei
A társadalmi információ

: A társadalmi információ

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Pszichológia Szociológia Informatika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

342 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az elmúlt néhány évtized terméke az információ fogalmának tudományos felfedezése és tanulmányozása. Napjainkban a különféle információs folyamatok feltárása nyomán mind sürgősebbé válik az eddigi eredmények filozófiai általánosítása.
A szerző - hazai irodalmunkban elsőként - arra tesz kísérletet, hogy a társadalom információs folyamatainak elemzése érdekében összefoglalja és szintetizálja a kommunikáció-elmélet, a pszichológia és más tudományágak legfontosabb megállapításait. Az információt jelek rendszereként fogja fel, s ilyen értelemben elemzi a különböző jelformák kialakulását és egymáshoz való viszonyát. Feltárja az információelmélet eredményeinek összefüggését a dialektikus és történelmi materializmus alapvető kategóriáival és tételeivel. Ennek kapcsán részint kritikailag értékeli a polgári kutatók eredményeit a témával kapcsolatos tudományágakban, másrészt pedig értékes adalékkal szolgál az információelmélet fogalma körül zajló marxista vitához."
 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!