TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A teremtés könyve. Vallás-filozófiai tanulmány I-II. kötet

: A teremtés könyve. Vallás-filozófiai tanulmány I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

Urbányi István kiadása

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

236 p., 246 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

I. kötet: Az élet kialakulásának alaptételei, II. kötet: Az élet fejlődésének részletezései. Hock János (Devecser, 1859. Bp., 1936.): politikus és író. Katolikus pap volt, 1887-től szabadelvű, majd nemzeti párti programmal országgyűlési képviselő. 1910-től a Justh-párt tagja, majd Károlyi Mihály híve volt. Mint ismert szónoknak jelentős szerepe volt az általános választójogért és Tisza István politikája ellen vívott harcokban. 1918. november 1-jén, a miniszterelnökké avanzsált Károlyi Mihályt felváltva a Magyar Nemzeti Tanács elnöke lett. Az új rendszerben is csalódott, ezért nyugdíjazását kérte és visszavonult a politikától. A Tanácsköztársaság kikiáltása (1919. március 21.) után először Csehszlovákiába, majd Bécsbe, és végül az USA-ba emigrált. Onnan visszatért Európába: Párizsban, majd ismét Bécsben élt. Több cikkben bírálta a Horthy-rendszert. Ennek ellenére, 1933-ban hazatért. A külföldön írt cikkei miatt korábban ellene emelt vádak (többrendbeli nemzetgyalázás és kormányzósértés) alapján bíróság elé állították és egyévi börtönre ítélték. 1934 novemberben bevonult a börtönbe, de 1935 júniusában kegyelmet kapott. Több teológiai, vallástörténeti és szépirodalmi mű szerzője.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!