TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A tudás fája. Természetmagyarázat az ókortól napjainkig

: A tudás fája. Természetmagyarázat az ókortól napjainkig

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Filozófia Fizika Klasszika-filológia Művelődéstörténet Relativitáselmélet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

259 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Komoly embernek csak olyan dologgal érdemes foglalkozni, amelyhez valamelyes szellemi erőfeszítés szükséges. A szellem dolgainak szépsége ott kezdődik, ahol a szórakozás végetér. Bizonyos színvonalon felül "játszva" tanulni nem lehet. Ezen a fokon a tanulás csak akkor válik "játékká", vagy élvezetté, ha a tárgy szenvedélyesen érdekli az olvasót. Ezt azonban eleve feltehetjük, mert könyvek elolvasása csak az iskolában kötelező. Az életben csak azokat a könyveket olvassuk el, amelyek érdekelnek, legalábbis, ha őszinték vagyunk s az olvasásban nem vezetnek idegen szempontok. Könyvemet tehát az olvasó érdeklődésére számítva írtam. Ez annyit jelent, hogy nehézségek elől nem tértem ki, viszont mindent elkövettem, hogy olyan világosan és érthetően beszéljek, amennyire ilyen jellegű könyv esetében csak lehetséges. Olvasóimnak kell megítélni, hogy ez milyen mértékben sikerült. A könyv tárgya: a természetmagyarázat az ókortól napjainkig. Elsősorban a fizikáról beszélek, de röviden a filozófia néhány nagy kérdését is érintem. Ez különösen az ókor tárgyalásánál elkerülhetetlen, amikor természetmagyarázat és filozófia hosszú ideig egy volt. Ezenkívül megkíséreltem a korhelyzet vázolását, amelyből a természetmagyarázat kinőtt, s fontosabb esetekben nagy kutatókról életrajzi adatokat is közöltem. Hogy milyen szempontok vezettek, a bevezetésből tűnik ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!