TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A tudományos forradalmak szerkezete

: A tudományos forradalmak szerkezete

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalomtudományi Könyvtár

Terjedelem:

322 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632813502

tartalom:

Az olvasó az utóbbi két évtized talán legtöbbek által olvasott, legnagyobb vitát kiváltott és a szűkebb szakterületén kívül is legismertebb tudományfilozófiai művét tartja a kezében. Már tanulmányok és könyvek sokasága foglalkozik Kuhn nézeteivel, melynek hatására új részterület, vagy inkább új határterület jött létre a szűkebben vett tudományfilozófia és tudománytörténet között: a tudományfejlődés-elmélet a maga folyamatosan növekvő, máris óriási szakirodalmával. A könyv második, 1970-es, utószóval bővített és némileg módosított kiadása már kifejezetten "hozzátartozik a műveltséghez" a természet- és társadalomtudósok körében - kötetünk ennek a kiadásnak a szövegét adja. Thomas Kuhn műve nem egyszerűen kibővítette a tudományfilozófia hagyományos vizsgálódási területét a "tudományos közösségek" és a "tudományos paradigmák" fogalmának bevezetésével, hanem alaposan fel is forgatta az e területen bevett, elfogadott nézeteket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!